Работилница за рисуване по вода


неделя
16:00 - 18:30
цена: 55лв*

* Специална промо цена: 45 лв!
Водещи: Анжела Минкова и Цветомир Илиев

Забавлявайте се, докато създавате невероятни цветни форми и фигури върху хартия, използвайки магичната сила на водата! Играйте с боя и вода, без усилие и оставете въображението си да ви поднесе изненадващи резултати. Танцът на пигментите предизвиква неподправено удоволствие, като дори не е необходимо да можете да рисувате.

Какво е рисуване по вода или ебру?
Древно изкуство, зародило се в Средна Азия по пътя на коприната до земите на днешна Турция. Било е използвано за украса и декорация на писма, корици на книги и документи. С четки от конски косми, върху повърхността на сгъстена с растителна смола вода, се накапват предварително приготвени пигменти, които се разтварят на повърхността. След това, с помощта на различни инструменти боята се прорязва и се създават причудливи абстракции, които носят вдъхновение и вътрешно спокойствие.

Какво получавате?
• Кратка история на рисуването по вода (paper marbling)
• До 5 ваши лични ебру творения
• Два часа и половина в приятна и артистична атмосфера
• Кетъринг и чаша вино

ОРИЕНТИРОВЪЧНА ПРОГРАМА:
16:00 - 16:30 Начало, запознаване и кратка история на ебру
16:30 - 17:00 Демонстрация
17:00 - 18:00 Лично ебру време
18:00 - 18:30 Сътворяване на конкретна рисунка и кратко въведение в методите на рисуване на чаша вино

Анжела Минкова е необикновен и неконвенционален художник с дългогодишна практика в областта на графиката, илюстрацията, живописта, пластиката. Понастоящем в България e професионалният художник, която се занимава с класическия способ за рисуване върху вода - ЕБРУ. Автор с много изложби в страната и чужбина. Една от изложбите се нарича “Аз съм Ебру, /Галерия Астри, София”, където се съчетават двете най-капризни техники - акварел и Ебру.

Цветомир Илиев е млад автор, чиито творби улавят красотата в скритото многообразие на природата. След успеха на аудио-визуална флуоресцентна инсталация в Рим през март, се ражда идеята за флуоресцентното Ебру.

Запиши се

Флуоресцентно нощно ебру

събота
20:00
цена: 65*

Научи повече

Работилница за рисуване по вода

неделя
16:00 - 18:30
цена: 55*

Научи повече

Print me a T-shirt!

петък
17:00–20:00
цена: 100*

Научи повече