Флуоресцентно нощно ебру


събота
20:00
цена: 65лв*

* Специална промо цена: 55 лв!
Водещи: Цветомир Илиев и Анжела Минкова

Ще бъдете истински зашеметени от сиянието на флуоресцентните цветове и форми, които ще създадете върху повърхността на водата, с помощта на опитните водещи. Ще усетите хипнотично и творческо вдъхновение, благодарение на танца на пигментите върху водната повърхност. Цялата тази психеделична магия ще бъде придружена от питие, приятен музикален фон и необичайна визуална среда. Произведенията, които ще направите, предизвикват истинско удоволствие, като дори не е необходимо да можете да рисувате.

Какво е рисуване по вода или ебру?
Древно изкуство, зародило се в Средна Азия по пътя на коприната до земите на днешна Турция. Било е използвано за украса и декорация на писма, корици на книги и документи. С четки от конски косми, върху повърхността на сгъстена с растителна смола вода, се накапват специални флуоресцентни пигменти, които се разтварят на повърхността, осветени с УВ светлина. След това с помощта на различни инструменти боята се прорязва и се оформят причудливи абстракции, които носят осезаемо вдъхновение и вътрешно спокойствие.

Какво получавате?
• Кратка история на рисуването по вода (paper marbling)
• До 5 ваши лични флуоресцентни ебру картини
• Два часа в приятна и артистична атмосфера с музика
• Кетъринг и чаша (или две) вино

ОРИЕНТИРОВЪЧНА ПРОГРАМА:
20:00 - 20:30 Начало, запознаване и кратка история на ебру
20:30 - 21:00 Демонстрация
21:00 - 22:00 Лично ебру време и сътворяване на конкретна рисунка

Анжела Минкова е необикновен и неконвенционален художник с дългогодишна практика в областта на графиката, илюстрацията, живописта, пластиката. Понастоящем в България e професионалният художник, която се занимава с класическия способ за рисуване върху вода - ЕБРУ. Автор с много изложби в страната и чужбина. Една от изложбите се нарича “Аз съм Ебру, /Галерия Астри, София”, където се съчетават двете най-капризни техники - акварел и Ебру.

Цветомир Илиев е млад автор, чиито творби улавят красотата в скритото многообразие на природата. След успеха на аудио-визуална флуоресцентна инсталация в Рим през март, се ражда идеята за флуоресцентното Ебру.

Запиши се

Флуоресцентно нощно ебру

събота
20:00
цена: 65*

Научи повече

Работилница за рисуване по вода

неделя
16:00 - 18:30
цена: 55*

Научи повече

Print me a T-shirt!

петък
17:00–20:00
цена: 100*

Научи повече