Амбротипия – двудневен семинар-работилница


Амбротипия – двудневен семинар-работилница с уникалната възможност да научите един от най-красивите фотографски процеси. Магията на фотографията с мокри плаки или по-точно амбротипиите, позната (и малко забравена)вече повече от 150 години откакто е изобретена техниката. Образът, изработен от сребро върху стъкло, магически, блестящ с фини нюанси, очарова в 21 век точно толкова, колкото и през 19-ти. И точно както е било във времената когато е била изобретена, за повечето от нас техниката все още е загадка, нещо почти мистично. Изглежда, че сега е дори повече загадка, отколкото в миналото.
Този двудневен семинар-работилница по изработване на амбротипии не само ще позволи на участниците да научат / преразгледат правилата, регулиращи фотографията с влажни плочи, но също така ще предложи практически възможности за използване на тези умения под ръководството на преподавателя и с помощта на модел. Програмата на семинара обхваща:Бърза ревизия на използването на широкоформатни камери, представяне на процеса на амбротип на влажна плоча, включително химически рецепти, приготвяне на стъкло за амбротипична фотография, покритието на стъкло с колодий, сенсибилизиране и обработка на влажна плоча,
лакиране на амбротипия, анализ на снимки, направени по време на семинара. Всички участници ще получат:стъклени плаки(или алуминиеви), химикали, необходими за мократа плоча, включително осолен колодий, железен сулфат, фиксаж, сенсибилизатор и лак, тъмна стая за подготовка и обработка на влажни плочи, подготвени за работа с влажни плочи, един модел за снимките, подпомогнати от MUA, широкоформатнa камерa. Участниците са добре дошли да донесат свои собствени 13 × 18 или 18 x 24см камери.
Инструктор: Калин Костов – Kalynsky