Споделена КвАРТал-на улица: Дизайн


С „Design Street“ в КвАРТал-а обявяваме и последната за сезона серия от споделени улици, освободени от движение за хората, организирани с подкрепата на Район „Оборище“, Столична Община / District Oborishte – Sofia Municipality и кмета Васил Цолов. Заповядайте на 17 август привечер между 16:00-21:00 ч. на ул. „Веслец“ в отсечката между ул. „Екзарх Йосиф“ и ул. „Цар Симеон“. Именно в този район има не едно ателие, което ще работи със специална програма, а на осводобената от движение улица ще има безброй събития, посветени на темата за дизайна.

Ето и кратко за това, което ще видим:

> Ще има напитки и градска мебел в освободената улица, където ще се срещаме, говорим, споделяме.

> Проект „Синьо пространство“ /“Espaço Azul“, (рисуване на керамични плочки Азулежу) Емилия Емилева и Португалски културен институт Камоеш – Espaço Camões.

> Ще ни чака дизайнерска игра „Lastiche“, която докарва хората до различни емоции и просто не се сдържахме да не поканим Abordage да ни гостуват с нея и да направим турнир! Ще премерим сили и сръчност, а за най-добрите и награди от Медовина Meadly – Bulgarian Craft Mead, месечна карта за настолни игри за бара, дизйанерски тениски и какво ли още не.

> Art.E и Format jewelry,objects & interiors ще разположат обекти на самата улица, ще разгледаме експозиция Раку керамика.

> Sito Studio и Яни Иванов ще представят магичната техника цианотипия – фотографски процес датиращ от 1842 и използван за репродукцията на документи, рисунки и чертежи. Второто наименование на процеса е така наречения блупринт (син отпечатък), поради силната синя тоналност на получените изображения, а третото – бабата на ксерокса. Всеки дошъл в затворената отсечка между 17:00 и 19:00 ще може да направи собствена фотограма с размер 15 на 15 см. Участието е с дарения на шапка.

> Творческа работилница „Дъга“ ще са там със своята подвижна работилница и какво ли още не. Очакват се още много други работилници, изложби и разговори в темата, за които ще обявим допълнително в събитието. Програмата ни се пълни непрестанно, следете ни за да научите повече и си запазете 17 август за едно наистина уютно дизайнерско изживяване на пешеходната за деня улица „Веслец“. Готови ли сте града да се превърне в едно различно изживяване в малките улици в КвАРТал-а? Ще се видим там!