Флуоресцентно нощно ебру


петък
18:00
цена: 65лв*

Водещ: Анжела Минкова

Ще бъдете истински зашеметени от сиянието на флуоресцентните цветове и форми, които ще създадете върху повърхността на водата, с помощта на опитните водещи. Ще усетите хипнотично и творческо вдъхновение, благодарение на танца на пигментите върху водната повърхност. Цялата тази психеделична магия ще бъде придружена от питие, приятен музикален фон и необичайна визуална среда. Произведенията, които ще направите, предизвикват истинско удоволствие, като дори не е необходимо да можете да рисувате.

Какво е рисуване по вода или ебру?
Древно изкуство, зародило се в Средна Азия по пътя на коприната до земите на днешна Турция. Било е използвано за украса и декорация на писма, корици на книги и документи. С четки от конски косми, върху повърхността на сгъстена с растителна смола вода, се накапват специални флуоресцентни пигменти, които се разтварят на повърхността, осветени с УВ светлина. След това с помощта на различни инструменти боята се прорязва и се оформят причудливи абстракции, които носят осезаемо вдъхновение и вътрешно спокойствие.

Какво получавате?
• Кратка история на рисуването по вода (paper marbling)
• До 5 ваши лични флуоресцентни ебру картини
• Два часа в приятна и артистична атмосфера с музика
• Чаша (или две) вино

ОРИЕНТИРОВЪЧНА ПРОГРАМА:
18:00 - 18:30 Начало, запознаване и кратка история на ебру
18:30 - 19:00 Демонстрация
19:00 - 20:00 Лично ебру време и сътворяване на конкретни рисунки

Анжела Минкова е необикновен и неконвенционален художник с дългогодишна практика в областта на графиката, илюстрацията, живописта, пластиката. Художник, който се занимава с класическия способ за рисуване върху вода - ЕБРУ. Автор с много изложби в страната и чужбина.

Запиши се

Флуоресцентно нощно ебру

петък
18:00
цена: 65*

Научи повече

Работилница за рисуване по вода

неделя
14:00 - 16:30
цена: 55*

Научи повече

Print me a T-shirt!

петък
17:00–20:00
цена: 100*

Научи повече