Print Like A Pro:: Oтворена покана за мастър работилници по сито и ризопечат


Време е да разгърнем творческия ви потенциал и да разширим възможностите ви за експеримент в сериграфията и ризопечата. Задават се две нови работилници за всички желаещи да експериментират в печатните технологии в рамките на фестивал за дизайн МЕЛБА 2023

Събитието ще завърши с изложба на участниците със сито и ризо принтове от двете работилници. Селекцията на артистите ще бъде извършена от екипите на Sito Studio, Студио Комплект, както и самите водещи на работилници.

Артистите, които бъдат избрани, ще получат възможността сами да продължат да създават независими публикации и произведения в лимитирани тиражи, както и безплатно едноседмично членство в новия Sito Print Club (L44).

Sito Studio: Ситопечат с Диего Мена, Multiple Editions (SP)

Кога? 5 – 6.11.2023, 10:00 – 19:00

Къде? TBA

Брой участници: 8 души

Участието е безплатно, работилницата ще се проведе на английски език.

Диего Мена (Испания) е дизайнер, илюстратор и основател на MULTIPLE EDITIONS – студио за ситопечат и продуциране на изкуство, специализирано в печат на лимитирани тиражи от висок клас на съвременни автори. Включете се във вълнуващо CMYK преживяване с н, работил с имена като Damien Hirst, Harland Miller, Jake & Dinos Chapman, Obey (Shepard Fairey), Grayson Perry, Ai WeiWei и много други. 

Участие могат да вземат визуални артисти с опит в сериграфията, които искат да надградят знанията и уменията си. Препоръчително е да работите с пълноцветни изображения, които ще цветоотделим с помощта на стохастичен или точков растер.

За да се включите, попълнете формата за записване и прикачете чрез нея до 3 ваши творби, които бихте отпечатали → https://forms.gle/zLqJcYsFhvFH3ELX8

Срок: до 22 октомври 2023 

Sito Studio: Ризопечат с Oscar Ginter, Quintal Atelier (FR)

Кога? 8 – 9.11.2023, 10:00 – 19:00

Къде? TBA

Брой участници:

Участието е безплатно, работилницата ще се проведе на английски език.

За да се включите, попълнете формата за записване и прикачете чрез нея до 3 ваши творби, които бихте отпечатали → https://forms.gle/Bi3YqtC5LaGxYAky5

Срок: до 22 октомври 2023

Оскар (Oscar Ginter) завършва Art Direction в l’École Penninghen в Париж. През 2018 г., той основава издателска, печатна и ризографска работилница Quintal в сърцето на квартал Ménilmontant, Париж. През 2020 г. заедно със Stéphane Gallois се впуска в издателско приключение, свързано с фотографията – Les Éditions Rien Ne Va Plus. Оскар отговаря за художественото ръководство на двете издателства като си сътрудничи и с институции като Lafayette Anticipations, L’École des Arts Décoratifs de Paris, la Maison des Métallos и Palais de Tokyo. През 2021 и 2022 г., заедно с Mathilde de Galbert, Pauline Lespiau и Stéphane Gallois, той организира Панаир на книгата, наречен „Злополука(и)“ (‘Accident(s)’) с петдесет издателства.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален Фонд “Култура” по програма “Творческо развитие” / Модул Организатори.